Bäst i Test

Bästa sulky 2020 - Paraplysulky bäst i test - Smidig och enkel vagn för resa och vardag

När barnet har blivit lite äldre och vill gå allt mer och mer på egen hand har man inte längre ett behov av en rejäl, stabil vagn som är komfortabel att sitta eller ligga i länge. Dock orkar inte de små benen gå fullt lika långa sträckor som vi vuxna och det kan komma tillfällen när barnet behöver vila benen eller kanske blunda en stund trots att hen är lite äldre.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Lekmer, Babyshop, BabyV, Jollyroom, Babyland,
Lisa Lennartssonlisa@bastforbarn.se

Sulkyn är en vagn som funnits med oss i alla tider då den är liten, smidig och perfekt att ta med sig på såväl utlandsresan som i bagaget i bilen om ni ska på en längre promenad eller kanske ta en shoppingtur på stan. Idag kallas även sulkyn även ofta för resevagn eller paraplyvagn och finns att hitta i alla olika prisklasser med tillbehör och utrustning som går att anpassa helt efter ens egna önskemål. Vi har därför valt att testa och lista våra favoriter bland de sulkys som finns på marknaden inför 2020 för att göra valet lättare och smidigare för er. Eftersom att vi på redaktionen själva har barn och vet vad det innebär i praktiken och det vardagliga livet gör vi realistiska tester på sulkys och vagnar för att ge en rättvis bild av vår topplista.

Våra vinnare av bästa sulkyn 2020

Mellan: Carena Kobbe Trend Resevagn

Något vi gillar skarpt på redaktionen är prisvärda paketlösningar, lite extra när de dessutom innehåller en av våra favoritvagnar. Carena Kobbe Trend Resevagn är inte bara väldigt smidig och enkelt att såväl köra som att fälla ihop och förvara eller frakta. Den är dessutom otroligt komfortabel för barnet med justerbar ergonomisk sittdel och fotstöd, stor sufflett, löstagbar stötbåge samt skön för dig som förälder att köra med justerbart handtag, stort förvaringsutrymme, mugghållare och mycket mer. Detta är därför en starkt bubblare att räkna med, ett riktigt kap med allt ni behöver i paketdealen.

Läs hela recensionen av Carena Kobbe Trend Resevagn

Bästa pris på Carena Kobbe Trend Resevagn

Lekmer
1799 kr
Babyshop
1799 kr

Budget: Carena Grinda Paraplysulky

Vill man ha en enkel men smidig och stabil sulky utan några avancerade tillbehör är detta vagnen för er. Carena Grinda Paraplysulky är extremt smidig att ha med sig på resan då den enkelt går att vikas ihop platt och bära i handtagen tack vare dess design och lätta vikt, den har ett säkert fempunktsbälte och är komfortabel att både sitta i för barnet och köra för den vuxne. Så söker ni efter ett billigt men prisvärt budgetalternativ vill vi varmt rekommendera denna Carena paraplysulky.

Läs hela recensionen av Carena Grinda Paraplysulky

Bästa pris på Carena Grinda Paraplysulky

Lekmer
399 kr
Babyshop
399 kr

Premium: Baby Jogger City Mini GT 2

Detta är sulkyn ni ska välja om ni vill ha det bästa av det bästa, Baby Jobber City Mini 2 har exakt allt man kan behöva och är dessutom otroligt smidig och enkel att fälla ihop och få med sig i såväl trånga bagageutrymmen som på buss, flyg och tåg. Med endast tre hjul i chassit är den väldigt smidig att köra med endast en hand, den klarar upp till 28 kg lastvikt, har en sufflett som går att fälla hela vägen ned för ostörd vila, flera olika sitt- och ligglägen samt flertalet andra smidiga funktioner som gör detta till en sulky vi verkligen vill tipsa om ifall man vill lägga lite extra krut på sin resevagn.

Eftersom att många väljer att gå över helt till sulky när barnet blivit lite äldre är detta dessutom en vagn vi absolut vill rekommendera då den inte bara är otroligt smidig för såväl kortare och längre resor med passar dessutom perfekt att även använda sig av i de dagliga transporterna i vardagslivet.

Läs hela recensionen av Baby Jogger City Mini GT 2

Bästa pris på Baby Jogger City Mini GT 2

BabyV
6390 kr
Jollyroom
6390 kr
Babyland
6399 kr

Att tänka på innan man köper sulky

När barnet har blivit lite äldre och barnvagnen allt oftare får stanna hemma när ni ska ut kortare turer eller till affären brukar det vara dags att införskaffa sig en sulky. Eller om man ska ut på en längre resa eller märker att duovagnen man tidigare hade helt enkelt inte behövs i samma utsträckning.

Dock skaffar många idag en sulky parallellt med den vagn man redan har, men där vill vi tipsa er att tänka om. I och med att det idag finns så otroligt stabila, smarta och sköna sulkys behöver man egentligen bara denna istället för att ha flera vagnar hemma. Självklart kan man köpa den allra enklaste sulkyn och då kan det behövas en kompletterande vagn vid längre turer eller om barnet ska vila i vagnen. Men väljer man en lite dyrare och mer utrustad modell klarar man sig med enbart sulkyn och därför vill vi rekommendera att istället sälja av sin föregående vagn för att investera i en lite bättre sulky så kommer ni garanterat att nöja er med denna.

Dock finns det lite saker man bör tänka på när man köper en ny sulky, det är exempelvis sådana saker som om barnet ska kunna vila i vagnen, se då till att välja en sulky som har det liggläge ditt barn föredrar och ett bra fotstöd så hen ligger bra hela tiden. Då kan det även behövas någon typ av solskydd så som sufflett eller paraply. I princip alla sulkys har ett säkert fempunktsbälte, men vet man med sig att man har en liten rymmare (som många av oss på redaktionen har), är det bra att välja en modell som även har en bygel som går att ta av och på.

Det sista vi vill tipsa om är även att kolla noggrant på maxvikten, vill man kunna använda den länge även när barnet är lite äldre och tyngre samt kunna lasta lite undertill i chassit är det bra att välja en modell som inte är allt för simpel utan kika så att den verkligen klarar den tyngd ni faktiskt kommer att lasta den med.

Välj rätt sulky för just dig (och ditt barn)

Vi vill absolut tipsa er om att testa så många sulkys ni har möjlighet till, kanske åka ut till en lokal butik som har lite olika modeller som ni kan testköra tillsammans med ert barn för att sedan beställa på nätet där ni alltid får de bästa priserna.

Eftersom att sulkyn ofta är den andra eller tredje vagnen man köper är det dessutom ett lite lättare inköp än när man skaffar sin första vagn eftersom att man vet vad man gillar när det kommer till design, hjul, förvaring och mycket mer. Så se till vilka för- samt nackdelar er föregående vagn har och välj därefter, då brukar man i princip alltid bli nöjd med sin investering.

Utmanare till bästa sulkyn 2020

Utmanare: Crescent Compact

Crescent har alltid varit och kommer alltid vara ett märke som ligger oss varmt om hjärtat, år efter år levererar dem vagnar och sulkys i högsta kvalitet som är såväl snygga som otroligt stabila och hållbara. Därför lever deras Crescent Compact kvar men i uppdaterad modell, den klarar såväl trånga hissar och stadskörning som längre turer på landet och grövre underlag. Vi har själva köpt Crescent Compact och vill därför tipsa er om denna trotjänare som garanterat kommer att göra er nöjda med såväl komfort som design och smidighet.

Läs hela recensionen av Crescent Compact

Bästa pris på Crescent Compact

Babyland
1895 kr

Frågor och svar

En vagn är alltid ett lite större inköp och det kan kännas svårt att veta exakt vilken som kommer att passa en perfekt. Eftersom att sulkyn dessutom kommer att vara med en väldigt ofta och inte vara ett åbäke utan vara ett smidigt och enkelt hjälpmedel kan det kännas svårt att veta vilken man ska välja, så har ni ytterligare frågor efter våra rekommendationer hoppas vi kunna svara på dem nedan.

Ska jag välja en enklare eller mer avancerad sulky?

Detta beror helt på hur ni kommer att använda den, köper ni en sulky för enbart resor och dagsturer för att sedan ha er vanliga hemma i vardagslivet? Ja då skulle vi säga att ni endast behöver en enklare modell. Men funderar ni även på att använda den hemma, ja då vill vi absolut rekommendera att köpa en lite mer avancerad där tillverkaren har lagt krut på stabilt stötdämpande chassi, förvaringsutrymme, liggläge och sufflett för att ni inte ska behöva sakna något och kan därmed sälja vidare er tidigare vagn då sulkys idag ofta är kompletta med allt som behövs och är även otroligt smidiga och enkla att frakta och förvara.

Behöver en sulky verkligen ha liggläge?

Ditt barn kanske har slutat vila på dagen när ni skaffar er en sulky, men glöm inte att resor, långa turer och mycket intryck ofta gör barnet tröttare än vanligt. Därför kan en vila ofta behövas på resor även när barnet är äldre, därför brukar vi med barn på redaktionen alltid välja en sulky med liggläge för att barnet ska ha möjlighet att ta en liten tupplur då trötta barn aldrig är ett roligt inslag på en resa så är det garanterat bättre att ta det säkra före det osäkra.

Varför ska jag köpa sulky på nätet?

Här är svaret enkelt, då fysiska butiker har otroligt mycket mer utgifter än webbutiker får du som konsument extremt mycket lägre och bättre priser online. Du får dessutom samma köpvillkor med öppet köp, garanti och kundservice som i butik. Därför är det alltid smartare att handla alla sina produkter till barnet på nätet.